Salut!


Eu

Eu!

…mă numesc Crina Imola Popescu, dar toată lumea mă ştie de Crina COCO Popescu. Prietenii dragi îmi spun, simplu, COCO. Am 16 ani şi sunt alpinistă.

M-am născut în Râşnov şi escaladez munţi de când aveam doar 6 ani. La început am explorat zonele din apropierea casei mele: Bucegi şi Postăvarul. Apoi mi-am dorit să ajung pe munţi mai înalţi…şi am reuşit! În Alpi am fost prima dată la doar 11 ani şi am urcat pe Dente del Giante până la 4000 metri. Au urmat alte vise împlinite: Olimp, Ararat şi Mont Blanc.

La doar 12 ani, am mers prima oară în Nepal pe Kalapatar. Atunci am văzut prima dată giganţii din Himalaya şi m-am îndrăgostit: mi-am dat seama că vreau mai mult de atât. Treptat, ceea ce părea doar o joacă, s-a transformat într-o reală pasiune. La 13 ani deja îmi vedeam visul devenit realitate pe Kazbek în Caucaz, pe Damavand şi Alam Kuh în Iran.

N-am avut parte doar de reuşite, dar eşecurile m-au convins că, fără pasiune şi efort, n-ai cum să atingi cele mai înalte culmi, atât în viaţă, cât şi pe munte. O lecţie pe care am primit-o a fost atunci când am încercat să urc pe Aconcagua şi o răceală m-a împiedicat să ajung în vârf. Din acel moment am învăţat că precauţia trebuie să reprezinte un obiectiv pentru mine ca să-mi pot duce visul mai departe.

Căutând să-mi setez noi şi noi obiective, am aflat de Seven Summits şi Volcanic Seven Summits. Mi-am spus: asta este ceea ce vreau să fac!

În 2008, când s-a înfiinţat Clubul Montan Altitudine, visul meu a început să prindă aripi. La sfârşitul anului 2008, am urcat pe Ojos de Salado în Atacama, cel mai înalt vulcan din lume, apoi, în ianuarie 2009, pe Aconcagua – gigantul Americii de Sud. Au urmat Kilimanjaro în Tanzania şi Elbrus în Caucaz. Aveam deja trei vârfuri din Seven Summits şi patru din Volcanic Seven Summits. Pentru aceste reuşite am primit titlul de “Maestru al Sportului”.

În toamna anului 2009, mi-a fost dată o nouă lecţie care m-a pregătit şi mai mult pentru viitor: îmi propusesem să urc pe Cho Oyu, dar, din cauza unei aclimatizări imperfecte, am decis să ne retragem de la 6700 metri, alegând siguranţa noastră înaintea dorinţei de a cuceri un munte. În ianuarie 2010, am fost în expediţie în Oceania, unde am urcat pe Kosciuszko, Giluwe şi Carstensz Pyramid. A fost un moment de mândrie pentru mine. În vară a urmat Pico de Orizaba şi McKinley în America de Nord.

Palmares - Varfuri cucerite pana acum

Palmares - Varfuri cucerite pana acum

Din decembrie până în februarie voi fi în America de Sud şi Antarctica. Voi urca pe Vinson şi Sidley, iar în aprilie 2011 voi pleca pe Everest.

P>ână acum am adunat în palmares cinci vârfuri din Seven Summits şi şase din Volcanic Seven Summits. Plus şase recorduri în alpinism! Şi toate acestea la doar 16 ani.

N-aş fi reuşit aceste performanţe dacă alături de mine n-ar fi stat tatăl meu, omul drag mie care mi-a insuflat pasiunea şi dragostea pentru natură, munte şi călătorie. N-am cuvinte să le mulţumesc părinţilor mei pentru susţinerea pe care mi-au oferit-o şi pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru a mă ajuta să fiu cine sunt astăzi. Dar încerc să-i fac mândri.

De asemenea, vreau să le mulţumesc oamenilor de la Club, cu susţinerea cărora, dorinţa mea de a-mi îndeplini visul devine şi mai ferventă: vreau să devin cea mai tânără alpinistă care urcă Seven Summits şi Volcanic Seven Summits.

Postari recente


Ojos del Salado şi… ACASĂ!

22 February 2011

Mă întorc în ţară marţi, 22 februarie 2011, la ora 17. O să vin cu zborul Tarom RO 0362 Amsterdam

Citeste restul »

Antarctica, here I come!

7 January 2011

În 6 ore de acum, o să ajung în Antarctica! Gheaţă, zăpadă, munţi… abia aştept! Recunosc că am avut câteva…

Citeste restul »

Expediţia „Antarctica decembrie 2010 – ianuarie 2011”

28 July 2010

Ne-am intors din America cu toate obiectivele îndeplinite (Pico de Orizaba! McKinley!) şi încă ceva pe deasupra: m-am întâlnit şi…

Citeste restul »

Cel Mai Sus: Arhiva


Arhiva


  • Ionut PopescuDomnul Popescu: brand director, art director si zbir secund. Si-a dorit o cariera ca balerin, dar a esuat lamentabil. Acum se razbuna pe cei care nu-i recunosc talentul.
  • Uichendist.roBunul nostru prieten, domnul Istodor :)
  • BastyBasty este cel care, alaturi de Ionut, a construit site-ul. Iata, si-a vindecat pagina personala, care e intr-un final vizitabila.