Seven Summits


Expediţia “Antarctica 2010” va avea loc în perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, iar obiectivul lui Coco este escaladarea Mt. Vinson şi Mt. Sidley. Această expediţie, organizată de 7SUMMITS Rusia, este prima expediţie sportivă în Mount Sidley. La ea vor participa atât americanul Jordan Romero (are 14 ani şi este deţinătorul recordului masculin de vârsta pe Everest), cât şi italianul Mario Trimeri (are 43 de ani, deţine în palmares circuitul Seven Summits şi vizează, prin ascensiunea Mount Sidley, să devină primul alpinist care încheie circuitul Seven Volcanoes).

Harta 7 summits

Harta 7 summits

Seven Summits reprezintă circuitul celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent:

 • Elbrus - Europa
 • Kilimanjaro - Africa
 • Aconcagua - America de Sud
 • McKinley - America de Nord
 • Carstensz Pyramid – Oceania
 • Vinson - Antarctica
 • Everest - Asia

La început era luat în calcul şi cel mai înalt vârf din Australia – Kosciuszko, motiv pentru care majoritatea alpiniştilor care îşi propun acum şi acest obiectiv, urcă în total opt vârfuri. Seven Summits reprezintă una dintre cele mai mari performanţe pe care un alpinist le poate atinge, performanţa fiind dictată de altitudine, condiţii vitrege şi izolate (ex. McKinley, care este aproape de cercul polar sau Vinson din Antarctica), dar şi de faptul că necesită o organizare riguroasă şi elaborioasă şi costuri mari.

La momentul actual, în toată lumea sunt doar 12 alpiniste care au urcat Seven Summits (versiunea extinsă), iar cea mai tânără este americanca Samantha Larson, care a încheiat circuitul la 18 ani şi 10 luni. Singurul român care a reuşit să urce Seven Summits este Ticu Lăcătuşu.

Coco şi-a propus să urce Seven Summits, în varianta extinsă, înainte de a împlini vârsta de 18 ani. Până acum a urcat şase vârfuri (Elbrus, Kilimanjaro, Aconcagua, Carstensz Pyramid, Kosciuszko şi McKinley), iar la sfârşitul anului 2010, obiectivul este Vinson în Antarctica. Dacă visul său de a urca Seven Summits se va împlini în 2011, Coco va deveni cea mai tânără alpinistă din lume care a parcurs acest circuit, dar şi prima româncă.

Volcanic Seven Summits

Coco şi-a mai propus încă un obiectiv special, de a cărui împlinire este foarte aproape: să urce Volcanic Seven Summits. Asta înseamnă să cucerească cei mai înalti vulcani ai lumii de pe fiecare continent.

Volcanic 7 Summits

Volcanic 7 Summits

Cei 7 vulcani sunt:

 • Elbrus - Europa
 • Kilimanjaro - Africa
 • Damavand - Asia
 • Giluwe - Oceania
 • Ojos del Salado – America de Sud
 • Pico de Orizaba – America de Nord
 • Sidley - Antarctica

Dintre aceştia, ea a urcat deja şase (Elbrus, Kilimanjaro, Damavand, Giluwe, Ojos del Salado, Pico de Orizaba). La sfârşitul anului, ne dorim să ajungă în Antarctica pe Sidley. Practic, Coco mai are un pas foarte mic pentru a-şi împlini acest vis. Dacă reuşeşte să ducă la bun sfârşit Volcanic Seven Summits, Coco va fi prima alpinistă din lume care a reuşit să urce cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Mt. Vinson (4897m) este cel mai înalt vârf al continentului. Se află la 1200 km de Polul Sud, în vestul Antarcticii. Coco va fi cea mai tânără alpinistă din lume şi prima alpinistă din România care face ascensiunea. Pentru ea va fi al şaselea vârf din Seven Summit, rămânându-i Everestul pentru primăvara lui 2011. Coco va zbura din Punta Arenas (Chile), prin Patriot Hills (Antarctica), către tabăra de bază, apoi va urca spre vârf. Mt. Vinson este şi obiectivul lui Jordan Romero pentru a termina Seven Summits, existând posibilitatea ca cei doi să îl facă împreună.

Mt. Sidley (4181m) se află într-o zonă a Antarcticii localizată la o distanţă de aproximativ 1000 km sud-vest de Mt. Vinson, într-o zonă puţin explorată, fiind declarat oficial cel mai înalt vulcan din Antarctica. Dacă urcă acest varf, Coco va fi cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge în vârf. Ascensiunea pe Mt. Sidley înseamnă pentru alpinista noastră încheierea circuitului celor mai înalţi vulcani din lume, devenind astfel prima alpinistă din lume care termină circuitul Seven Volcanoes.

Postari recente


Ojos del Salado şi… ACASĂ!

22 February 2011

Mă întorc în ţară marţi, 22 februarie 2011, la ora 17. O să vin cu zborul Tarom RO 0362 Amsterdam

Citeste restul »

Antarctica, here I come!

7 January 2011

În 6 ore de acum, o să ajung în Antarctica! Gheaţă, zăpadă, munţi… abia aştept! Recunosc că am avut câteva…

Citeste restul »

Expediţia „Antarctica decembrie 2010 – ianuarie 2011”

28 July 2010

Ne-am intors din America cu toate obiectivele îndeplinite (Pico de Orizaba! McKinley!) şi încă ceva pe deasupra: m-am întâlnit şi…

Citeste restul »

Cel Mai Sus: Arhiva


Arhiva


 • Ionut PopescuDomnul Popescu: brand director, art director si zbir secund. Si-a dorit o cariera ca balerin, dar a esuat lamentabil. Acum se razbuna pe cei care nu-i recunosc talentul.
 • Uichendist.roBunul nostru prieten, domnul Istodor :)
 • BastyBasty este cel care, alaturi de Ionut, a construit site-ul. Iata, si-a vindecat pagina personala, care e intr-un final vizitabila.