Antarctica, here I come!


Antarctica, here I come!

Antarctica, here I come!

În 6 ore de acum, o să ajung în Antarctica! Gheaţă, zăpadă, munţi… abia aştept! Recunosc că am avut câteva peripeţii până am ajuns în Punta Arenas: vremea proastă din Paris a dat peste cap zborul avioanelor şi ordinea bagajelor, aşa că am fost nevoiţi să mai luăm o dată bilete din Chile. Am făcut 4 zile pe drum.

Am început să mă obişnuiesc cu oamenii din jurul meu, cu coechipierii pentru Mt. Vinson, dar ieri, după întâlnirea şi şedinţa tehnică de la ALE, eram tare derutată: erau acolo alpinişti despre care citisem, despre care ştiam că au palmarese impresionante şi o viata întreagă de alpinism în urmă. Oameni care urmau să facă expediţii în Vinson sau Polul Sud. Pentru expediţia pe Sidley eram doar eu şi Mario, urmând să ne întâlnim în Antarctica şi cu Abramov.

Să vă spun mai multe despre echipa din care fac parte pentru Mt. Vinson. Ea e formată din: Alex Abramov, Mario Trimeri, Maxim Bogatyrev şi eu.

Max este din Rusia, dintr-un oraş din Caucaz, are 35 de ani şi termină acum 7 Summits. El este Maestru al Sportului, de şapte ani ofiţer în salvamontul rus şi ghid pe cei 5 şaptemiari ai Rusiei. Este un tip extrem de jovial. Bănuiesc că are o soră mai mică, pentru că îmi poartă mereu de grijă şi se miră, de fiecare dată când vorbim despre expediţii, cum de am avut timp să urc atâţia munţi.

Mario este din Italia, din Aosta, deci are Matehorn şi Mont Blanc lângă casă. A terminat deja 7 Summits şi a făcut de două ori Vinson. Acum a venit pentru Sidley, dar mai vrea să mai facă încă odată şi Vinson. E fotograf, dar şi scriitor, e calm şi linistit, e înalt şi cred că e de-o vârstă cu tata.

Acum, când aşteptăm să plecăm la aeroport şi ei fac poze cu Moş Crăciunul cu bocanci de altitudine (pe care i-a pus Max), eu scriu şi mă gândesc la cum o să fie acolo. Mario mai vine din când în când şi mă mângâie pe creştet, zicându-mi că totul o să fie bine. Nu că aş avea îndoieli, dar o încurajare în plus prinde foarte bine.

A venit autobuzul. În 6 ore, dacă e vremea bună şi putem zbura, voi fi în Antarctica. O să văd cu ochii mei dacă este adevărat ceea ce a zis David acum 2 ani, când s-a întors de acolo. Până acum a fost întocmai cum a zis el: am întâlnit oameni despre care nici nu îndrăzneam să vorbesc – cei mai buni din alpinismul de altitudine. Chestia tare e că şi ei, la rândul lor, au auzit de mine şi nu prea ştiu cum să se poarte cu mine. Uneori mă privesc ca pe un copil, dar alteori mă privesc ca pe un egal, un alpinist cu palmares la fel ca şi ei, şi-atunci îi simt ca pe nişte adevăraţi camarazi.

6 Comentarii

 1. Iulian Sirbu Postat 08/01/2011 la 2:10 pm | Permalink

  Iti tin pumnii! Sa te intorci cu multe poze, da? :)

 2. George Postat 27/01/2011 la 11:07 pm | Permalink

  Felicitari, Coco! L-ai facut si pe asta! Si cand ma gandesc ca eu suflu din greu si cand urc pe Negoiu… :) ) Mult succes in Himalaya!

 3. siderias radu Postat 03/02/2011 la 11:13 pm | Permalink

  mult noroc :) eu nu am fost decat cu cercetasii in muntii gurghiului varful zespezel 1278 metri

 4. siderias radu Postat 03/02/2011 la 11:15 pm | Permalink

  si posteaza poze cum se vede din curte de la tine si din sufragerie si camera:)):)

 5. marcos Postat 27/03/2011 la 5:51 pm | Permalink

  saludos ala distancia desde copiapo y feliz de haberles conocido a ovidiu ,coco ademas de iustin un fuerte abraso desde chile.

 6. Dragos Postat 19/02/2012 la 9:32 am | Permalink

  Ce pot spune oare ? II faci mandrii pe parintii tai, si in mod cert si noi ne mandrim cu tine. Felicitari !!!

2 Trackback-uri

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Elena Cîrîc, Crina Popescu, Crina Popescu and others. Crina Popescu said: Antarctica, here I come!! http://bit.ly/gofREe [...]

 2. [...] in expeditia Cerro Aconcagua 2011), Camelia Manea, Crina Coco Popescu – care acum se afla in Antarctica, Valeriu Penes, dr. Dinu Mititeanu, dr. Bogdan Cristian Ion, Andrei [...]

Adauga un comentariu

Emailul tau nu va fi niciodata publicat sau divulgat unei terte parti. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Postari recente


Ojos del Salado şi… ACASĂ!

22 February 2011

Mă întorc în ţară marţi, 22 februarie 2011, la ora 17. O să vin cu zborul Tarom RO 0362 Amsterdam

Citeste restul »

Antarctica, here I come!

7 January 2011

În 6 ore de acum, o să ajung în Antarctica! Gheaţă, zăpadă, munţi… abia aştept! Recunosc că am avut câteva…

Citeste restul »

Expediţia „Antarctica decembrie 2010 – ianuarie 2011”

28 July 2010

Ne-am intors din America cu toate obiectivele îndeplinite (Pico de Orizaba! McKinley!) şi încă ceva pe deasupra: m-am întâlnit şi…

Citeste restul »

Cel Mai Sus: Arhiva


Arhiva


 • Ionut PopescuDomnul Popescu: brand director, art director si zbir secund. Si-a dorit o cariera ca balerin, dar a esuat lamentabil. Acum se razbuna pe cei care nu-i recunosc talentul.
 • Uichendist.roBunul nostru prieten, domnul Istodor :)
 • BastyBasty este cel care, alaturi de Ionut, a construit site-ul. Iata, si-a vindecat pagina personala, care e intr-un final vizitabila.