McKinley – Partea 2


Partea 1 aici

Pe varf

Pe varf!

În scurtele momente când mai apărea o gaură între nori, se vedea jumătate din drum – până în creastă. Era o pantă pe care ne bucuram că nu trebuiasă o urcăm trăgând şi săniile după noi. Vedeam până după corzile fixe. Părea atât de lung… credeam că o să ne ia o veşnicie să ajungem acolo, dar nu a fost aşa. Mi-a plăcut mult panta şi creasta care a urmat după ea. În ambele părţi era prăpastie, iar creasta era lată atât cât să îţi încapă ambii bocanci unul lângă altul – în unele părţi. Foarte mişto!!!

Când am ajuns în tabără am găsit un fost adăpost de cort în paragina, pe care ne-am apucat să-l reconstruim. La cât de mari erau zidurile celorlalte adăposturi, am înţeles că nu era de glumă cu furtuna! Ne-am străduit şi noi şi am făcut la fel.

Speram ca ziua următoare să urcăm pe vârf, dar nu am putut din cauza vremii proaste, aşa că am mai stat încă o zi în tabăra de la 5300m. Vânt, ceaţă, frig.
Pe 20 iunie am plecat spre vârf. Era o zi perfectă: senin, nicio adiere de vânt, dar foarte frig. Am luat-o încet pe “Autobahn” până am ajuns în Denali Pass. În partea cealaltă nu am putut să nu observam priveliştea minunată, dar am văzut şi panta care ne aştepta, aşa că nu am stat mult să admirăm. Aveam o treabă importantă de făcut! Am plecat încetişor la deal… lung, foarte lung, dar după fiecare cotitură era ceva diferit, ceva ce îţi atrăgea atenţia şi te făcea să vrei să vezi ce e şi după următoarea cotitură. Am ajuns la Football field. Nu era atât de mare pe cât mă aşteptam , mergea mai degrabă pentru o miuţă. Panta finală (până în creastă), care se vedea foarte bine, ne-a uimit pe toţi.

Într-un final ne-am urnit. După încă 2 ore de pantă abruptă a urmat o creastă superbă, şi… vârful!!! Eram pe Mckinley! Priveliştea, sentimentele, împlinirea sunt greu de descris.

Coborârea am făcut-o repede, din tabăra de vârf până în tabăra de bază, la pista de pe gheţar, într-o singură zi lungă, foarte lungă.

PS. Multe mulţumiri partenerilor noştri de ascensiune din expediţia Sibiu – Alaska 2010: Valentin Popa, Schuster Willhelm şi Pincă Lucian. Ne-am ajutat reciproc şi am petrecut momente unice împreună.

Mai multe imagini vor urma :P

5 Comentarii

 1. PENES Valeriu Postat 06/07/2010 la 6:12 am | Permalink

  Bravo fetelor !
  Ma bucur ca ati facut-o si pe asta.
  La cit mai multe ture frumoase !

 2. Ion Paciu Postat 12/07/2010 la 6:45 am | Permalink

  Bravo, Bravo, Bravo from London!
  Ma bucur tare ptr voi.

  Well done.
  Ion
  http://www.photoion.co.uk
  http://www.ldphc.co.uk/abroad

 3. ANITA Postat 09/08/2010 la 11:26 pm | Permalink

  Felicitari tuturor!!!

 4. gabi Postat 24/10/2010 la 5:50 pm | Permalink

  doar laude din partea mea!
  si spor mult in continuare pe pantele inzapezite!

 5. Mircea Postat 16/12/2010 la 11:35 pm | Permalink

  Felicitari si cat mai multe impliniri in acest frumos sport al sufletului ….

Adauga un comentariu

Emailul tau nu va fi niciodata publicat sau divulgat unei terte parti. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Puteti folosi urmatoarele etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Postari recente


Ojos del Salado şi… ACASĂ!

22 February 2011

Mă întorc în ţară marţi, 22 februarie 2011, la ora 17. O să vin cu zborul Tarom RO 0362 Amsterdam

Citeste restul »

Antarctica, here I come!

7 January 2011

În 6 ore de acum, o să ajung în Antarctica! Gheaţă, zăpadă, munţi… abia aştept! Recunosc că am avut câteva…

Citeste restul »

Expediţia „Antarctica decembrie 2010 – ianuarie 2011”

28 July 2010

Ne-am intors din America cu toate obiectivele îndeplinite (Pico de Orizaba! McKinley!) şi încă ceva pe deasupra: m-am întâlnit şi…

Citeste restul »

Cel Mai Sus: Arhiva


Arhiva


 • Ionut PopescuDomnul Popescu: brand director, art director si zbir secund. Si-a dorit o cariera ca balerin, dar a esuat lamentabil. Acum se razbuna pe cei care nu-i recunosc talentul.
 • Uichendist.roBunul nostru prieten, domnul Istodor :)
 • BastyBasty este cel care, alaturi de Ionut, a construit site-ul. Iata, si-a vindecat pagina personala, care e intr-un final vizitabila.